Kousen voor lange reizen

We reizen in de vakantie altijd maar langer en meer. Dat lijkt allemaal wel fijn, maar het heeft negatieve gevolgen voor ons lichaam. Vooral onze spieren lijden eronder. Je beweegt te weinig en krijgt daardoor snel vermoeide benen, opgezwollen voeten en enkels ... Steun - of reiskousen zijn hiervoor de ideale oplossing!

Bota Relax

Reizigerstrombose

Lang reizen, voornamelijk lange vliegtuigreizen, kunnen je lichaam van kop tot teen beïnvloeden. Na ongeveer 4 uur vliegen, rijden, ... loop je meer kans om reizigerstrombose op te lopen. Wat is dit precies?Reizigerstrombose is een vaatprop in de aders van je benen, die de aders afsluit. Dit komt doordat je benen geklemd zitten en te weinig bewegingsruimte hebben. Daardoor vertraagt de bloedstroming, wordt het bloed opgestuwd en kan er een vaatprop gevormd worden.

Wanneer deze prop is gevormd, zwellen je benen op en doen ze pijn. De huid kan een blauwe of rode kleur krijgen. Maar dit is niet bij iedereen, dat hangt volledig van je lichaam af. Niet alle symptomen komen bij iedereen voor. In uitzonderlijke gevallen kan reizigerstrombose leiden tot aderschade of zelfs tot (soms dodelijke) longembolie.

Hoe kan je reizigerstrombose voorkomen of verbeteren?

In de eerste plaats is het een slimme zet om speciale steunkousen aan te schaffen. Door deze kousen zullen je benen, voeten en enkels minder opzwellen en ze zullen de pijn verzachten. De kousen zijn vervaardigd met een degressieve druk, de druk is dus het hoogst aan de enkel en minder aan de kuit.

Wat in het algemeen ook goed helpt is de kuitspieren laten samentrekken. Probeer in het vliegtuig regelmatig (blootsvoets) door de gang te lopen, als dit mogelijk is, en beweeg je voeten met een potje voetengymnastiek. Je benen en voeten zullen je dankbaar zijn! Veel water drinken en een correctie zithouding waar je je voeten op de voetensteun laat rusten is ook aangeraden.

Hoe werken de steunkousen precies?

De kousen zijn esthetisch en geven een lichte of sterke steun aan je benen en voeten, waardoor je bloedcirculatie weer goed functioneert. Ze zijn rekbaar en zorgen voor een heuse 'micro-massage', heerlijk! Door het luchtige en soepele breiwerk van de kousen zul je er niet snel last van ondervinden. Bovendien worden er zelfs afvalstoffen afgevoerd!

Voor een optimaal effect doe je de kousen aan als je opstaat en weer uit als je naar bed gaat. Je kan ze ook dragen tijdens het sporten, zoals bijvoorbeeld bij hardlopen, wandelen , skiën ... enzovoort.

Schrijf je nu in op onze wekelijkse nieuwsbrief en ontvang een geschenkbon ter waarde van €5 bij aankoop van €50!